Hudecz Anna HR szakértőnk a kecskeméti Geszti Péter Special Vállalkozói Napról

“Nagyon nagy örömmel telt el az első GPS kerekasztal beszélgetés Kecskeméten, ahol a visszajelzések alapján számtalan kézzelfogható gyakorlati HR tapasztalatot sikerült megosztani.”

“A kerekasztal beszélgetésnél nagyon sok HR témát említettünk, többek között az egyik a dolgozói ajánlási programot, mely a legtöbb pozitív visszajelzést kapta. A dolgozói ajánlási program lényege, hogy hatékonyabb és hálásabb megoldás, mintha miden pozíciót a piacról töltünk be, hiszen az ajánlás alapja a bizalom. Sikeres ajánlás esetén az ajánlási bónusz több részletben kerül kifizetésre, általában a próbaidő leteltével, az első félév majd az 1 éves munkaviszony leteltével. Tapasztalatom alapján a program bevezetésekor a dolgozói ajánlás 14 %-ról 60%-a emelkedett 3 hónap alatt, jelentős mértékben visszaszorítva a toborzási költségeket és csökkentve az elvándorlást.

Ezen felül az X, Y, Z és alfa generációk közötti különbségekről, a digitalizációról esett szó, továbbá arról, hogy milyen fontos lehet külső tanácsadó, mentor, coach segítségét igénybe venni, hiszen ha a KKV a jó és stabil HR alapokra épül, akkor nem kérdés hogy a cég sikerét hatékonyságát, segíti elő.

A beszélgetés során nagyon izgalmas volt hallani az Iparkamara, a Vodafone, a K&H és Péter szakértői tanácsait, mi az amire érdemes lenne figyelni.  HR szakértőként a beszélgetést összegzését kiemelve a következőkre szeretném felhívni a figyelme:

Elengedhetetlen a HR stratégia, mely a vállalati stratégia szerves részét képezi

Meg kell ismerni a dolgozókat, hogyan érzik magukat, igényüket, vágyaikat hova szeretnek tovább fejlődni, hova lehet fejleszteni őket, mennyire nyitottak a fejlődésre, mi az ami motiválja őket. Ha ezekkel az alapokkal tisztában vagyunk akkor a cég jó úton halad a siker felé.

Végül, de nem utolsó sorban, ezúton köszönöm a személyes gratulációkat, különösen a nap végi Linkedin elismeréseket.  A közönség Kecskeméten nagyon nyitott és nagyon érdeklődő közönség volt. Élmény volt ilyen érdeklődést, nyitottságot tapasztalni Kecskeméten!

Személy szerint nagyon várom hogy további, a KKV számára releváns és fontos témákat osszak majd meg a GPS Special következő állomásain, Pécsen, Debrecenben, Győrben és Veszprémben. ” – Hudecz Anna, coach, HR szakértő

Forrás:BrekaCom