Az üzleti élet Vaslédijei – ha bekapcsol a „majd én megmutatom-üzemmód”

– A hölgyektől a vállalkozás és a vezetés nem testidegen –

Sikeresen indult a Vállalkozói nap road-show-ja Kecskeméten. Ahol sok – a helyi vállalkozókat érintő – problémáról esett szó. Gyakorlati példákon keresztül megoldási lehetőségeket mutattak be az esemény szakértői pl a generációváltás, marketing, digitalizáció kérdésekben. Az eseményen fele-fele arányban vettek részt férfiak és nők. Örök vitatéma, hogy van-e a helyük a nőknek vezető szerepben. Az elmúlt évek tendenciája alapján nagyon is van! Sőt! A pszichológus szerint sokkal inkább a világnak van szüksége a női vezetőkre, semmint a nőknek erre a státuszra. Miért is? Bizonyított tény, hogy a nők genetikai okokból adódóan empatikusabban, sokkal jobban megérzik a környezetük rezdüléseit.

Hallották azt a mondást, hogy a nőknek kétszeresen kell bizonyítani rátermettségüket, mint a férfiaknak. Vagyis pontosan annyit, mint a szteptáncban Ginger Rogersnek Fred Astaire mellett, csak magas sarkúban és hátrafelé!

 

Hiába van mostanában sok szó a nemek közti egyenlőségről, mégis úgy tűnik, a „vállalkozósdi” még mindig férfi többségű buli. Egy felmérés szerint a hazai, legalább három főt foglalkoztató és legalább 50 millió forintos éves árbevétellel rendelkező kkv-k ügyvezetői, tulajdonosai 82%-ban férfiak (Budapest LAB Családi Vállalkozás Kutatás 2017). Az Opten céginformációs szolgáltató 2017-es statisztikái szerint az átlagnál magasabb arányban vannak a nők a legkisebb és a legnagyobb vállalatoknál. Az egymilliárd forint feletti éves árbevételt elért cégekben volt jóval magasabb a női cégjegyzők aránya 2016-ban. A cég elemzése szerint, ennek az egyik lehetséges oka, hogy azokon a szakterületeken, ahol a nők aránya felülreprezentált, csak a nagyvállalati szektorban kapcsolódik cégjegyzési jogkör. Összességében a női cégjegyzésre jogosultak száma az elmúlt években egyre csökkent.

 

„A kutatások szerint az erős alappal induló, új női vállalkozások világszerte fejlődést mutatnak, mindezt annak ellenére, hogy jelentős akadályokkal kell megküzdeniük, amelyeket a nemi alapú hátrányos megkülönböztetés állít eléjük a különböző társadalmakban.” – mondta Hudecz Annamária coach, a GPS Vállalkozói Nap HR szakértője.

 

Magyarország az előkelő 12. helyen szerepel a női tulajdonú, vagy nők által vezetett vállalkozások arányát tekintve, ezzel 28,1% ezen cégek aránya. A helyzet azonban nem ennyire derűs. Vannak még negatív sztereotípiák a női vállalkozókkal szemben, és sok esetben még hazai szinten is plusz akadályokkal kell megküzdeni a nemi alapú hátrányos megkülönböztetés miatt.

A női vezetők által irányított cégek jellemzően kisebbek, ugyanakkor alacsonyabb csődkockázattal működnek, mint a férfiak által irányítottak. Minden pénzügyi mutatóban jobban teljesítenek ugyanakkor azok a cégek, ahol férfiak és nők egyaránt megtalálhatóak a vezetésben. Számos meglátás szerint a női vezetők óvatosabbak a kockázatvállalás terén, azonban meglátásunk szerint inkább abban különböznek, hogy ők kevésbé anyagi téren, inkább kiszámíthatósággal motiválnak.

 

A Vaslédik jellemzői

 

A szakértők szerint a női vezetők alapvetően többet használják az érzelmeiket, együttérzésüket és megértésüket az urakkal ellentétben, akik sokkal inkább a feladatra és a célokra összpontosítanak, nem az oda vezető útra. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a fontos, stratégiai döntéseket a hölgyek az érzelmeik alapján hozzák meg, csupán a vezetési stílusuk esetenként jóval empatikusabb. A női vezetők ügyesebben el tudják adni kreatív elképzeléseiket, a kihívásokat lehetőségként fogják fel, és a high-touch interakciókat részesítik előnyben (személyes kapcsolat az ügyféllel). Ha ellenállásba ütközik „majd én megmutatom-üzemmódba” kapcsol. A problémamegoldást csapatban képzeli el, és hajlamos felrúgni a szabályokat, ha hátráltató tényezőnek érzi, és megalkot újakat, amik biztosítják az előrehaladást. A hölgyeknek tehát – gazdasági statisztikai adatok alapján – a hagyományos női szerepek mellett meghatározó helyük kell legyen a vállalkozói, cégvezetői világban is. A mindkét szerepben helyt álló nők igazi példaképpé válhatnak azáltal, hogy rámutatnak, nem kell lemondani sem a karrierről sem a családról, meg lehet találni az egyensúlyt.

 

„Meglátásunk szerint általánosságban a nők jobban tudnak kommunikálni-tárgyalni, kreatívak és empatikusak, így egy vállalkozás működtetése során kiválóan tudják tehetségüket és képességeiket kamatoztatni. Ez pedig nagy előnyt jelenthet a mai világban, ahol a folyamatos üzleti és fogyasztói kommunikáció, az online jelenlét, a vizuális megjelenés és a kreatív tartalmak jelentősen hozzájárulnak egy cég sikerességéhez.” – mondta el Kökény Roland, a K&H kkv marketing főosztály vezetője, a GPS Vállalkozói Nap pénzügyi szakértője.

 

A novemberben futó öt állomásos turnén Geszti Péter más üzleti szektorokból érkező szakemberekkel együtt mutatja meg a KKV vállalkozások alapvető hibáit, buktatóit. Az előadásokon megoldásokkal, praktikus ötletekkel, azonnal hasznosítható gyakorlati tudással szolgálnak mindazoknak, akik mernek nagyot álmodni.

Geszti Péter, aki a hazai marketing-kommunikációs szakma egyik legsikeresebb vállalkozója, ráadásul maga is KKV-s, valós esettanulmányokkal, ragyogó stílusban, sok-sok poénnal és kíméletlen őszinteséggel beszél sikerekről és kudarcokról. És hogy ő maga is hisz a nők által vezetett, akár családi vállalkozásokban, mi sem bizonyíthatja jobban, mint hogy új cégét feleségével közösen irányítja.

 

A Vállalkozói nap novemberben még a következő helyszíneken lesz látható:

Pécs – november 18. – Kodály központ

Debrecen – november 21. – Hotel Lycium

Győr – november 26. – Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Veszprém – november 27. – Agóra Veszprém Kulturális Központ

 

Szakértők:

Geszti Péter – Marketing-kommunikációs szakember, kreatív producer

Hudecz Anna – Coach, HR szakértő

Kovács Ákos – Vállalati termékfejlesztési igazgató – Vodafone Magyarország Zrt.

Okos Lóránt – Senior IoT értékesítési és üzletfejlesztési Manager – Vodafone Magyarország Zrt.

Kökény Roland –KKV szegmens marketing főosztály vezető – K&H Bank

Mózes Tamás – KKV szegmens marketing szegmens menedzser – K&H Bank

 

Az esemény főtámogatója a Vodafone business.

Bővebb információ: www.bnbhungary.com

Forrás:BrekaCom